.
   
   
. . .
 

Aren toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönoton tukeminen

Lähtökohtatilanne

Aren toiminnanohjausjärjestelmähanke oli venynyt Aren liiketoiminnassa ja johdossa tapahtuneiden muutosten johdosta. Aren ja IT-toimittajan projektihenkilöstössä oli osin havaittavissa taisteluväsymystä. Järjestelmän ’end–to–end’ -testaaminen oli myöhässä ja käyttöönottoa jouduttiin siirtämään vain viikkoa ennen roll-out-päivää.

ERP-käyttöönoton varmistaminen

Aren johto kutsui Wedo Consulting Oy:n asiantuntijat tukemaan projektipäällikköä. Wedo selvitti hankkeen statuksen haastattelemalla ERP-hankkeen toimintokohtaiset tiiminvetäjät, liiketoimintajohtajat sekä IT-toimittajan edustajat. Yhdessä hankkeen ohjausryhmän kanssa määritettiin kriittiset toiminnallisuudet sekä myöhemmin kehitettäviksi ja käyttöönotettavaksi jäävät toiminnallisuudet. Aren projektipäällikön kanssa valmistettiin käyttöönottosuunnitelma, jonka pohjalta määritettiin uusi käyttöönottopäivä ohjausryhmälle.

Aren toimitusjohtaja Aki Puska kertoo: ”Erityisen arvokasta oli Wedon tuoma tieto muiden yritysten ERP-käyttöönottokokemuksista. Tämän jälkeen Aren haasteet eivät tuntuneet ainutlaatuisilta. Wedon Teemu Pakarisen sekä Toni Pieskän työn tuloksena ohjausryhmän ja projektiryhmän työskentely formalisoitui ja tehostui. Prosessimainen testaaminen suunniteltiin ja sen toteutusta koordinoitiin keskitetysti. Ohjausryhmä sai tiedon testauksen etenemisestä ja tilasta viikoittain. Lisäksi Wedon asiantuntijat sparrasivat ja tukivat liiketoimintajohdon vastuulla ollutta muutosjohtamista ja viestintää erillisissä työseminaareissa.”

AreWare-toiminnanohjausjärjestelmä otettiin käyttöön lokakuun alussa 2008. Ensimmäisten päivien haasteet saatiin ratkaistua tehokkaasti Aren avainhenkilöiden sekä IT-toimittajan projektijohdon yhteistyöllä. Käyttöönotto on onnistunut hyvin – vaikkakin arelaisilla on vielä paljon työtä AreWaren myötä tulleiden uusien toimintamallien ja toimintaprosessien käyttöönottamisessa.

Aren tiiminvetäjät, tulevat pääkäyttäjät sekä etenkin projektipäälliköt Jorma ja Sari joutuivat todella koville prosessimaisen testauksen toteuttamisessa sekä roll-out –viikoilla. Tämän ydinryhmän asenne ja työmoraali loppukirivaiheessa ratkaisi AreWaren käyttöönoton onnistumisen”, kertoo Wedo Consulting Oy:n partner Toni Pieskä.

Are luottaa Wedon ammattilaisiin myös jatkossa

AreWare-projekti on massiivisuudesta johtuen hidastanut Aren kehitystoimintaa kuluvana vuonna. Liiketoimintajohto haluaa saada toiminnanohjausjärjestelmän mahdollistamia uusia toimintatapoja ja työkaluja liiketoiminta-alueiden sekä konsernitoimintojen käyttöön mahdollisimman nopeasti.

Wedo Consulting Oy:n asiantuntijoiden tehtävänä on rakentaa yhdessä kanssamme Arelle soveltuva kehitystoimintamalli Are- ja liiketoiminta-aluetasoille. Näin voimme keskittyä paitsi oikeiden asioiden kehittämiseen niin myös toteuttaa valitut kehityshankkeet tehokkaasti. Uskomme pitkäaikaisen kumppanuuden antavan parhaan sadon”, toteaa toimitusjohtaja Aki Puska.

Onko IT-hankkeesi vaarassa ajautua karille? Lue lisää!
Sovellussalkku haltuun? Lue lisää!

Aren toimitusjohtaja Aki Puska
 .

Blogissa nyt

 .

Ajankohtaista

04.06.2013
ShopperTrak osti Wedon osakkuusyhtiön RapidBlue Solutionin koko osakekannan
 .
31.05.2013
Wedo muutti uuteen toimipisteeseen Teollisuuskatu 21:een Helsingin Vallilaan
 .
20.12.2012
Wedo mukana tukemassa Icehearts-poikien vauhdikkaita pelejä ja heidän kasvuaan kohti tasapainoista aikuisuutta.
 .