.
   
   
. . .
 

KONECRANESIN HYVINKÄÄN KOMPONENTTITEHTAAN TUOTANNONSUUNNITTELUN JA OSTOTOIMINNAN KEHITTÄMINEN

Lähtökohtatilanne

Konecranes Oyj:n liikevaihto ja henkilöstömäärä kaksinkertaistuivat vuosien 2004 – 2006 välillä. Samalla sekä tuotanto- että alihankintaverkosto laajentuivat ja näiden painopiste alkoi siirtymään kehittyville talousalueille.

Hyvinkään komponenttitehdas palvelee kaikkia Konecranesin liiketoiminta-alueita valmistamalla mekaanisia ja sähköisiä komponentteja sekä erilaisia nosturivaunuja.

Komponenttitehtaan johto seisoi keväällä 2006 dilemman edessä – tehtaan täytyi suunnitella uudelleen toiminta- ja organisoitumismallinsa samalla kun tuotanto kävi ylikierroksilla ja toiminnanohjausjärjestelmien päivityshankkeet olivat täydessä vauhdissa.

Hyvinkään komponenttitehtaalla oli vaikeuksia vastata jatkuvasti kasvavan kysyntään. Toimitusajat venyivät ja jättämät kasvoivat. Ostaminen oli muuttunut saatavuuden metsästämiseksi. Kierre oli katkaistava.

Laaja-alaista toiminnan kehitystä yhdessä asiakkaan avainhenkilöiden kanssa

Komponenttitehtaan kehityskumppaniksi valikoitui Wedo Consulting Oy.

Wedon asiantuntijat työskentelivät tiiviissä yhteistyössä tehtaanjohtajan, tehdaspäälliköiden sekä ostopäälliköiden ja strategisten ostajien kanssa toukokuun alusta 2006 kesäkuun loppuun 2007.

Wedon tiimillä oli oma työtila ja käyttöoikeudet Konecranesin avainjärjestelmiin.

Projektin tuloksena:

  • Komponenttitehtaan tuotantoprosessit kuvattiin ja kehityskohteet tunnistettiin koskien kaikkia komponenttitehtaan tuotantoyksiköitä – mekaanista valmistusta, vaihdetehdasta, sähkölaitetehdasta ja vaunukokoonpanoa.
  • Ostotoiminnan ja tuotannonsuunnittelun toiminnan ja organisoinnin muutostarpeet sekä ratkaisukeinot määritettiin ja viestittiin yli 50 avainhenkilölle.
  • Rakennettiin yhteistoimintamalli komponenttitehtaan sisäiselle kehitystyölle.
  • Ostotoiminnan toimintaprosesseja, työkaluja ja performance managementia yhtenäistettiin ja tehostettiin merkittävästi.

Tuloksekasta yhteistyötä molempien osapuolten mielestä

”Tärkeimpien luottohenkilöideni – tehdaspäälliköiden – kommentit vakuuttivat minut työn tuloksellisuudesta”, kertoo Hyvinkään komponenttitehtaan uudeksi johtajaksi keväällä 2007 nimitetty Juha Anttila.

Tehdaspäälliköt totesivat useaan otteeseen, että työ ei olisi onnistunut ilman Wedon asiantuntijoiden vahvaa panostusta ja uskon luontia siihen, että erittäin vaikeina pidetyt Engineered-To-Order – liiketoiminnan ongelmakohdat saadaan ratkaistua.

”Onnistuimme toimimaan eri tuotanto-, suunnittelu- ja myyntiorganisaatioiden väliset siilorajat ylittäen sekä tuomaan vahvan panoksen myös useisiin projektin ulkopuolisiin asioihin ratkaisemiseen – esimerkiksi nostamaan esiin havaitut toiminnalliset vaatimukset toiminnanohjausjärjestelmähankkeisiin”, toteaa Wedo Consulting Oy:n Partner Toni Pieskä.

”Yhteistoiminta sujui koko Hyvinkään vuoden ajan todella hienosti. Oli hienoa nähdä ja kokea toiminnan parantuminen pitkäjänteisen yhteistyön myötä”, kertoo puolestaan Wedon Senior Consultant Lasse Ukkonen.

 .

Blogissa nyt

 .

Ajankohtaista

04.06.2013
ShopperTrak osti Wedon osakkuusyhtiön RapidBlue Solutionin koko osakekannan
 .
31.05.2013
Wedo muutti uuteen toimipisteeseen Teollisuuskatu 21:een Helsingin Vallilaan
 .
20.12.2012
Wedo mukana tukemassa Icehearts-poikien vauhdikkaita pelejä ja heidän kasvuaan kohti tasapainoista aikuisuutta.
 .